
Çocuklar Büyükler İle Birlikte Resim Yaparken
Ebru Kursları
Sadece sanat eğitimi için değil, eğitimin her alanında öğrenme ortamı etkin öğrenmede önemli rol oynar. Pat (2000)’a göre “Sınıf artık dört duvarla çevrili bir yer olmaktan çıkmalı, devlet, bilim, teknoloji ile bağlantılı ortama dönüştürülmeli ve web musluğu açık olmalıdır”. Sanat eğitimi ve öğretiminin amaca uygun, verimli bir şekilde verilebilmesi için atölyeye ihtiyaç vardır. Ülkemizde çoğu okulda görsel sanatlar (resim) dersi sınıflarda yapılmak tadır. Özellikle dersin uygulama boyutunda sınıflarsan derece yetersiz kalmak tadır.
Örneğin, öğrenciler sınıf ortamında özgürce kil ile çalışamaz, guaş boya yapamaz, grup çalışmasında bulunamaz. Uygulama çalışmalarının çoğunda en basitinden suya ihtiyaç vardır. Öğrenci yaptığı çalışmanın gereği, çalışma anında etrafı kirletebilir, dağıtabilir; sonrasında etrafı ve ellerini temizlemek için suya ihtiyaç duyar. Yine eğer sınıfta uygulama yapılıyorsa, öğrenci bir sonraki ders için (örn. Türkçe, Fen, Mat. vb.) sınıfı temiz bırakmak adına alışmasında özgür olamaz. Biran önce çalışmayı bitirip sınıfı bir sonraki derse hazırlama endişesi çalışmanın verimini azaltır. Ayrıca sınıfa çeşitli yöntem ve tekniklerde kullanılacak olan alet ve malzemelerin daimi koyulması da mümkün olmaz.
Sanat öğretiminde uygulamalar okulda bu amaç için ayrılmış ve düzenlenmiş bir atölyede yapıl malıdır. Atölyeler de amaca uygun araç-gereçler ile donatılmalıdır. Eğitim fakültelerinde nitelikli öğretmen yetiştirmede teknik ve teknolojik alt yapının önemi konusunda Alkan şöyle demiştir: Alan laboratuarlarında deneyini yapan öğretmen adayının ilk aşamada ve işliklerde konu ya da kavramı nasıl öğretebileceği ile ilişkili, el becerisini kullanarak, öğrenme aracı geliştirmesi kaçınılmazdır. İkinci aşamada aynı becerilerini bilgisayar ve diğer teknolojik araçları kullanarak, grafik, şekil, ya da animasyona dönüştüre bilmesi gerekir. Üçüncü aşamada ise oluşturduğu öğrenme aracının günlük yaşam la ilişkisini kurarak, onu öğrenme ortamına taşıması zorunludur.
Tüm bunların sağlanabilmesi için eğitim fakültelerinin teknik ve teknolojik alt yapıları yeniden düzenlenmelidir. Öğretmen adaylarının el becerilerini geliştirme amacıyla her eğitim fakültesi bünyesinde “işlikler” kurulmalı ve çalışır hale getirilmelidir.
Çocuklar İçin Ebru Kursları
Çocuklarla Yağlı Boya Kursları
Çocuklar İçin Üç Boyutlu Çalışmalar
Çocuklara Pastel Boya Dersleri
Çocuk Karakalem Eğitimleri
Çocuklar İçin Kaligrafi Kursları
Alüminyum Folyo Kabartma
Çocuklarla Kil Kabartma Çalışması
Çocuklarla Kolaj Tamamlama
Çocuklar Heykel Kursunda
Çocuklarla Vitray Kursları
Çocuklar İçin Yağlı Boya Kursları
Çocuklarla Sulu Boya Dersleri
Hangi Kursları Katılabilirsiniz
Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Marketi Görmek İçin Tıklayınız
Karakalem
KuruBoya
SuluBoya
PastelBoya
YagliBoya
Perspektif
Dijital
İletişim Bilgileri:
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54
Resim Dersleri, Hobi Kursları, Kişisel Gelişim Eğitimleri, Çocuk, Çocuk Eğitimi, Çocuk Gelişimi Dersler, Çocuk Gelişimi Dersleri, Çocuk Gelişimi Kursları, Çocuk Kursları, Çocuk Kursu, Çocuk Resim Atölyesi , Çocuk Resim Kursları , Çocuklar İçin Resim Kursları, Çocuklar İçin Sanat Merkezi, Karakalem Kursları, Kültür Sanat Atölyeleri