Skip to main content

Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun. Niye bu günden başlamıyorsun? Epictetus

Çok Başarılı Özel Heykel Atölyesi

Thumbnail image

 

Kursda Ogretilen Teknikler

 

Gerçekçiliğin daha sonraki aşaması ise, eleştirel gerçekçilikten nitelikçe farklı bir yönelim olarak, gerçekliğin toplumculuk bilinciyle ve diyalektik maddeci yöntemle verilişi biçiminde toplumcu gerçekçiliktir ki bugün gerçekçilik denince, bundan aslında, en yetkin şekliyle, toplumcu gerçekçilik anlaşılmalıdır.

 

Burada belirtmek istediğimiz olgu, gerçekçiliğin bu evreleri arasında gerek bilgi-kuramsal/değer-bilgisel açıdan, gerekse konsitrüktif modellendirici açıdan farklılıklar taşıdığı; bilimlerin ve sanatsal yaratma ilkelerinin gelişmesi, toplumsal-yaşamsal gelişmenin daha da derinden kavranması koşutunda, gerçekliğin algılanışı ve yansıtılışının da değişiklikler gösterdiğidir.

 

Heykel Kursları

Hobi Amaçlı veya Heykel-Seramik Bölümünde Okuyanlara Yönelik

 

Heykel nedir? Taş, tunç, bakır, kil, alçı, ağaç, fildişi vb. gibi maddelerden kalıba dökülerek, yontularak ya da yoğrulup pişirilerek yapılan insan, hayvan vb. biçimlerini yansıtan sanat yapıtı. Başka bir deyişle sanatsal bakış açısıyla meydana getirilmiş üç boyutlu formlara denir. Heykel temelde mekânın kapsanması, kavranması ve mekân ile ilişki kurulması ile ilgilenir.

 

Genellikle insan, hayvan ya da nesnelerin heykelleri yapılır. Büst, rölyef ve tors gibi heykel türleri vardır. Taş ve ahşap gibi malzemelerden yontularak yapılabileceği gibi, kil, balmumu gibi ara malzemelerden modellenerek, bronz ve tunç gibi metallerden dökülebilir. Büst, rölyef ve tors gibi heykel türleri vardır.

 

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde birlikte çamurun, bir başka deyişle onu oluşturan kil, toprak ve de suyun avucumuzun içinde şekil aldığını görürken aslında aynı zamanda ne kadar stres yükümüzü azalttığını keşfedeceğiz. Bir materyali bir başka şekle veya objeye dönüştürmenin verdiği hazzı keşfederek "karaciğerimizi temizleyeceğiz". Heykel dersleri birebir veya gruplar hainde yapılabilmektedir.

 

Ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmene göre ayarlanabilmektedir. Yapılan ürünlerin tamamı öğrenciye ait olmakla beraber yılsonunda yapılan sergilerde sergilenebilmekte ve dileyenler ürünlerinin satışlarını yapabilmektedir. Sergilerde kursiyerlerin başarı belgeleri takdim edilir. Başarı Belgesi çeşitli kurumlarda referans niteliği taşımaktadır.

 

Heykel yapımında kullanılan teknik ve yöntemler; Kullanılan malzemeye göre değişir. Başka bir deyimle, her malzeme (taş, pişmiş toprak, cam, bronz, kil, alçı vb.) kendi teknik ve yöntemini gerekli kılar. Kullanım yeri amacına göre, bu malzemelerden herhangi biri tercih edildiği gibi, aynı heykel için birden fazla malzeme de kullanılmış olabilir. Zaman zaman heykelin boyandığı da görülmüştür.

Heykelcilikte usul ve teknikler; Heykelci hem çizici hem de uygulayıcıdır. Heykelcilerin bazıları sadece ellerine verilen şekilleri ya oyarlar veya dökerler.

 

Heykelcilikte; oyma, biçimleme, inşa ve birleştirme, döküm, bitirme gibi teknikler;

 

Eksiltme

(Yontma) - Heykelci tek parça bir kütleyi istenen düzen içinde şekillendirir. Taş ve ahşap heykelcilikte bu usul kullanılır.

 

Manipülasyon

(Modelleme/biçimleme) - Şekillendirilebilir heykel malzemelerinin elle ya da çeşitli aletlerle biçimlendirilmesi. Bunların maddesi kil, balmumu ve alçıdır.

 

Birleştirme

(Yapılandırma/inşa) - Önceden şekillendirilmiş malzeme ve parçaların usulüne uygun olarak bir araya getirilmesidir. Birleştirme heykelcilikte, kumaş, saç, çıta, kalas, formika, cam, ip, metal borular vb. maddeler kullanılır.

 

Yerine geçme (Döküm)

Kil, balmumu gibi ara malzemeyle yapılan heykellerin çeşitli döküm teknikleri kullanılarak; bronz gibi dayanıklı malzemeyle dökülmesidir.

 

Tamamlama

 Bitmiş heykelleri perdahlama, cilalama, boyama ve yaldızlama gibi uygulamaların yapılmasına denir.

 

Kursiyerlerle Yapılacak Heykel Derslerinde Takip dilecek Yol;

1.Kur - 1. Kurda amaç kursiyerde ileri kurlar için bir temel oluşturmaktır. Temel çalışmaların yer aldığı bu kurda çamurla ilk tanışma, malzemeleri tanıma ve temel şekillendirme yöntemlerinin bir kısmı yer alır.

2.Kur - 1. Kurda oluşturulmuş olan temel ile beraber yardımcı şekillendirme elemanları, uygun aparatlarla malzemeye istenilen şekillerin verilmesi, temel form ve dekor-desen araştırmalarının öğrenilmesi hedeflenir. Heykel ile yeni tanışan sanatseverlerin basitten zora doğru bir yol izleyebilmeleri için, bu aşamada ilk çalışma olarak, daha çok rölyef tarzı, ortalama 50x70 ebatlarında çalışmalar tercih edilir.

3. Kur - Kalıp alma

4.Kur - Yapılan çalışmalarda kalıp alındıktan sonra çıkan ürün üzerinde gerekli düzeltmelerin yapılması, ardından kurumaya bırakılması. Ürün yeterli kuruluğa ulaşınca isteğe bağlı olarak çeşitli boyalarla şekillendirme.

5. Kur – Talebe bağlı olarak, aynı tekniklerle büst tarzı çalışmaların yapılması.

Büyükler İçin Heykel Kurslarında Kullanılan Malzemeler;

Üç boyutlu bir biçim verilebilecek her malzeme heykel yapımında kullanılabilir. Bunlar arasında en çok bilinenler; taş, ahşap, metal, kil, fildişi ve alçıdır.

-Kil (toprak), alçı veya çoğu kırtasiyelerde bulunabilen kâğıt hamurlar, seramik hamurlar  

-Rölyef tarzı çalışmalar için çeşitli ebatlarda tekne şeklinde kalıplar.

- Çamura gerekli şekli vermek için modelaj kalemlerinin yanı sıra keskin olmayan meyve bıçakları, çay kaşığı vb. malzemeler de kullanılabilir.

-Masa veya benzeri bir yükselti.

 

 

Çocuklarla Heykel Kurslar

Çocuklarla Heykel Kurslar

Görsel sanatlar içerisinde oldukça alt sanat dalı bulunduran bir konudur. Bu alt dallar içerisinde heykel de bulunmaktadır . Heykel tarihi ile dünyaya not düşmüş ve izlerini hala görebildiğimiz önemli sanat dallarından biridir.

Heykel yapmak, karmaşık gibi görünen yapısı nedeniyle herkesin yapmaya niyetleneceği bir sanat gibi görünmemektedir. Oysa ki bu sanat dalına ilgi duyan herkes heykel kursu programlarına katılarak başarılı sonuçlar elde edebilir. Minyatür, devasa veya mükemmellik taşıyan heykeller yapmak için ihtiyacınız olan tek şey doğru bir eğitim almaktır.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Yetişkinlerle Heykel Kursları

Yetişkinlerle Heykel Kursları

Heykel Dersi Heykel Eğitimi Veren Yerler incelediğinde uygulama veya yetenek kurslarına hazırlık olarak ikiye ayrıldığını görebiliriz. Heykel Eğitimi Kursu veren Anadolu Sanat Merkezi hem uygulamalı hem de yetenek kurslarına hazırlayan içeriklerin tamamını verebilmektedir. Heykel insanların tapmaya başlaması ile birlikte değer kazanmıştır. Bu nedenle tarih içerisinde sanat ve ticaret metası haline gelmiştir. Dönemler ve devirler boyunca insanlar neredeyse her çeşit malzemeden heykeller yaparak hayatlarını geçindirmişlerdir.

Yapılan kazılar sonunda bulunan heykeller bunların birer kanıtıdır. Heykelcilik Avrupa’da başlayan Rönesans ile önem kazanmıştır. Bu dönemde yetişen en meşhur Avrupa’da başlayan Rönesans hareketi ile heykelcilik ayrı bir önem kazanmıştır.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

GSF Heykel Bölümüne Hazırlık Kursları

GSF Heykel Bölümüne Hazırlık Kursları

Heykel Kursları için ister hobi amaçlı ister sınava hazırlık isterseniz de profesyonel olarak katılım gösterebilirsiniz. Kursumuzun içeriği üç ana üniteden oluşmaktadır. Bu basamaklara geçmeden önce heykelin tarihi, sanatı ve ünlü heykeltıraşların yapıtları gibi konular ile genel bir bilgi sahibi olunacaktır.
Sonrasında sınıfın kuruluş amacına göre hobi veya yetenek sınavı hazırlık bölümü olması amacıyla içerikler belirlenecektir. Genel olarak ilk aşamada kil hazırlama, form yapma ve kil heykel yapma gibi üç ana bölüm olacaktır. Farklı malzemeler ile hızlı iş yöntemleri ile de eğitim içeriği desteklenecektir. Güzel Sanatlarda Heykel Okumak İsteyen Her Öğrenciyi Hazırlamaktayız.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Özel Heykel Kursları

Özel Heykel Kursları

Heykeller genel olarak kutsal olan insan veya hayvan nesnelerinden yapılmaktadır. Taş, ahşap, bronz, tunç gibi farklı malzemeler ile de uygulanabilir. Heykel türleri ise Büst, rölyef ve torstur. Rölyef yabancı kökenli bir kelimedir. Düz bir zemin üzerine kabartma bir figür ya da süslemenin çıkıntı oluşturması anlamına gelir. Yani yüzey üzerine yapılan yükseltme ya da çökertme işlemine rölyef (kabartma) denir.
Heykel Kursları arasında bilgi ve deneyimimiz ile ön plana çıkmamızın sebebi, eğitimlerimizi öğrencilerimizin beklentileri ve özelliklerine göre organize edebilmemizdir. Anadolu Sanat Merkezi ile tanışın, hayallerinizi ertelemeyin.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..


Üni. Hazırlık Çizim Kursu

Üni. Hazırlık Çizim Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Kurslarımızla 1989 da Beri Sizlerleyiz

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Hobi Çizim Kursu

Hobi Çizim Kursu

Kendinize Lütfen Zamana Ayırın Hayat Biraz Güzelleşsin

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Çocuk Sanat Kursu

Çocuk Sanat Kursu

Çocuklarla Herşey Eğlenceli

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Ebru Yapım Kursu

Ebru Yapım Kursu

Atalarımızın Sanatını Sen Hala Kayıtsızmı Kaldın

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Fotoğraf Çekme Kursu

Fotoğraf Çekme Kursu

Fotoğraf çekmek pek çok insanın sevdiği bir şey olmasına karşın ama pratikte zaman ayrılmayan bir şey.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..




 

Hangi Kursları Katılabilirsiniz
Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Marketi Görmek İçin Tıklayınız

VideoDerslerVideo Dersler İzle

KarakalemBoyamaKarakalemKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyaYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:

0322 459 37 37

0532 165 2 000

0545 200 222 0

0505 296 21 96


Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

 

 

 

En İyi Heykel Kursları, Heykel, Heykel Atölyesi, Heykel Kursları, Heykel Kursu, Hobi Resim Kursları, Hobi Resim Kursu, Hobi Sanat Evleri, Sanat Atölyeleri, Sanat Atölyesi